..........................................................* Κοινωνία.gr - ιδέες * σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.................................................. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ: ΥΠΟΤΑΓΗ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Απ' όλες τις αμφισβητήσεις η πιο γλυκιά, είναι αυτή που αδύνατοι σηκώνουν κεφάλι και αμφισβητούν τη δύναμη των ισχυρών. Bretolt Brecht


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Σε «αυτοδίκαιη αργία» δάσκαλος που συμμετείχε σε διαδήλωση

Σε αυτοδίκαιη αργία οδηγήθηκε τελικώς -με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου - ο δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 8μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή για «αντίσταση κατά της αρχής» κατά τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση κατά του μνημονίου, μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η υπόθεση-που προκάλεσε σειρά αντιδράσεων από την ΕΛΜΕ και από βουλευτές που κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη- θα κριθεί στο Εφετείο τον Οκτώβριο.
φωτό αρχείουφωτό αρχείου
Βάσει της απόφασης, ο δάσκαλος τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία μετά την καταδικαστική απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, του επιβλήθηκε μείωση των αποδοχών στο ¼ του σημερινού του μισθού ενώ παραπέμπεται και στο Α΄ τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με το παράπτωμα της «ανάρμοστης για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης είχε απορρίψει τις κατηγορίες ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί μια "βιομηχανία αργιών"  δημοσίων υπαλλήλων ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της τρόικας για συρρίκνωση του δημοσίου.
Στο διαδίκτυο ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές σε ψήφισμα που καταγγέλλει τις διώξεις βάσει του νέου πειθαρχικού κώδικα,  ο οποίος - όπως σημειώνεται - "ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπαλλήλου με αόριστες κατηγορίες και δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημά του".

_________________

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου