..........................................................* Κοινωνία.gr - ιδέες * σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.................................................. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ: ΥΠΟΤΑΓΗ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Απ' όλες τις αμφισβητήσεις η πιο γλυκιά, είναι αυτή που αδύνατοι σηκώνουν κεφάλι και αμφισβητούν τη δύναμη των ισχυρών. Bretolt Brecht


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

«Παγκοσμιοποίηση και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών «Γιάννος Κρανιδιώτης» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη μορφή Στρογγυλού Τραπεζιού με την ευκαιρία της 62ης επετείου της Οικουμενικής Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 10 Δεκεμβρίου 1948} και με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Γραφείου ΟΗΕ Ευρώπης, του Ελληνικού Συνδέσμου ΟΗΕ (ΕΣΗΕ),της Ελληνικής Εταιρίας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (ΕΕΔΔΔΣ), του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), και του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης.

Χαιρετισμό απεύθυναν : η Πρόεδρος του ΕΣΗΕ Δρ. Μερόπη Βιολάκη-Παρασκευά, ο ΓΓ της ΕΕΔΔΔΣ επ.Πρέσβης Δρ. Χάρης Καραμπαρμπούνης και ο Πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ κ. Π.Τριγάζης.

Εισηγήσεις έγιναν από τους: Δρα. Θεόδωρο Ζουπάνο, τ.Ανώτατο Αξιωματούχο του ΟΗΕ με θέμα: Παγκοσμιοποίηση: Ανάδειξη και Διεθνής Νομοθέτηση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον Δρα Ιωάννη Βούλγαρη, Ομ.Καθηγητή και τ.Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα: Διεθνείς Σχέσεις και Ανθρώπινα Δικαιώματα: μια Αμφίδρομη Διαλεκτική, τη Δρα. Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ομ. Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Ενα Παγκόσμιο Πρόγραμμα του ΟΗΕ, και τη Δρα. Χαριτίνη Δίπλα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: Η Συμβολή του ΟΗΕ στην Καταπολέμηση των Βασανιστηρίων. Συντονιστής ήταν ο Δρ. Θεόδωρος Κουλουμπής, Ομ.Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Πρόεδρος του ΕΛΛΙΑΜΕΠ.

Οργανωτής και Τελετάρχης ο Παναγιώτης Ι. Καραφωτιάς Πρόεδρος του Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης τ. Αξιωματούχος του ΟΗΕ, ο οποίος και διάβασε το μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ για την Ημέρα. Παρά την κακοκαιρία η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και από πλευράς εισηγήσεων και από πλευράς συμμετοχής κόσμου ιδιαίτερα φοιτητών. Μεταξύ των πολλών επισήμων διακρίναμε τον τ. Γ.Γ. και Βουλευτή κ. Δ. Κωστόπουλο, τους Πρέσβεις κκ Κ.Βάσση, Ι. Δρακουλαράκο, Αθ. Θεοδωρακόπουλο, Β. Ζαφειρόπουλο, τους Καθηγητές Πανεπιστημίου κκ Ν. Βερνίκο, Σ. Δασκαλοπούλου, Στ. Θεοφανίδη, Χρ.Κουμέλη Φ. Νικολόπουλο, Β. Ρήγα, τους Ανώτατους Δικαστικούς κκ Αθ. Καφίρη, Ιω. Δελάκη, Αν. Μαρίνο, Β. Ψύχα, το Στρατηγό ε.α. κ Ν. Παπαδήμα, τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Παύλο Ναθαναήλ, τον επ. Νομάρχη κο Αλέκο Κάζογλη, τον επ.Γενικό Διευθυντή της Βουλής κ. Ν. Βλάχο, τον επ. Πρόξενο της πρεσβείας των ΗΠΑ κ.Αλ. Αγγελίδη, την Πρόεδρο των Αρκάδων Βριλησσίων κα Νέλλη Ιωαννίδου, τον τ.Πρόεδρο της Παγγορτυνιακής κ. Χρ. Δημητρόπουλο, τον τ. Πρόεδρο των Αστρινών Αττικής κ. Στ. Νικόδημο, το Δρα. Δ.Ψύλλα-Ροζακέα, κ.ά.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ Καραφωτιάς είπε ότι με όσα συμβαίνουν στον τραγικό πλανήτη Γη, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, και από όσα ακούσθηκαν στην αίθουσα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η ανθρώπινη κοινωνία έχει μεταλλαχθεί σε ένα απέραντο ανθρωπορυχείο όπου οργανωμένα κερδοσκοπικά κυκλώματα «εξορύσσουν» ανθρώπους και τους εκμεταλλεύονται, και συνεπώς θα πρέπει να μιλάμε μάλλον για απάνθρωπα παρά για ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου