..........................................................* Κοινωνία.gr - ιδέες * σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.................................................. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ: ΥΠΟΤΑΓΗ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Απ' όλες τις αμφισβητήσεις η πιο γλυκιά, είναι αυτή που αδύνατοι σηκώνουν κεφάλι και αμφισβητούν τη δύναμη των ισχυρών. Bretolt Brecht


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Aλέξης Τσίπρας: Στόχος η διαμόρφωση μιας αριστερής πλειοψηφίας κατά του Μνημονίου



κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Εφικτή και υλοποιήσιμη η διαμόρφωση μιας αριστερής πλειοψηφίας κατά του Μνημονίου, κατά τον πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος  μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος  τόνισε ότι «την ώρα που πληθαίνει ο παράδοξος συρφετός των προθύμων για συναίνεση στα μέτρα της κυβέρνησης και του μνημονίου, σημασία έχει είναι τι κάνουν οι δυνάμεις που τοποθετούνται κατά του Μνημονίου. Αν δηλαδή θα υπάρξει ή όχι σχέδιο αντισυσπείρωσης, με στόχο μια αριστερή πλειοψηφία σε κοινωνικό επίπεδο που θα απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας».

Ο Α. Τσίπρας υποστήριξε ότι η διαμόρφωση μιας αριστερής πλειοψηφίας κατά του Μνημονίου, δεν είναι μια μεγαλόστομη εξαγγελία, αλλά σχέδιο, στο οποίο  «μπορούν να συσπειρωθούν δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ ως και δυνάμεις της  εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

Επιτέθηκε στη Δημοκρατική Αριστερά λέγοντας ότι δεν δημιουργήθηκε ευκαιριακά, δεν ήταν γέννημα επιλογών εν βρασμώ, αλλά ήταν συνειδητή επιλογή δουλεμένη από καιρό, τουλάχιστον για τον ηγετικό πυρήνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε από τα μέλη «να ξαναθυμηθούμε όλοι τον ιδρυτικό στόχο, να σεβαστούμε τις διαφορές μας και εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν, σε αυτά που μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Επίσης άσκησε κριτική στην στάση του Α. Αλαβάνου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά παράλληλα έκανε και αυτοκριτική για την επίδοση της υποψηφιότητας Μητρόπουλου παραδεχόμενος ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το προσδοκώμενο και ότι σε αυτό έπαιξαν ρόλο «η διάσπαση, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και η βιαστική επιλογή του εγχειρήματος κάτω από πολλαπλές πιέσεις και μέσα σε δικές μας εσωτερικές αντιφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου