..........................................................* Κοινωνία.gr - ιδέες * σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.................................................. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ: ΥΠΟΤΑΓΗ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Απ' όλες τις αμφισβητήσεις η πιο γλυκιά, είναι αυτή που αδύνατοι σηκώνουν κεφάλι και αμφισβητούν τη δύναμη των ισχυρών. Bretolt Brecht


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η έκθεση των Γιατρών του Κόσμου για την περίθαλψη των προσφύγων στην Ελλάδα


ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ η έκθεση των Γιατρών του Κόσμου 
για την περίθαλψη των προσφύγων στην Ελλάδα

«Το 72% των προβλημάτων υγείας των γυναικών που βρίσκονται στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε ή δεν αντιμετωπίστηκε καθόλου» αναφέρει έρευνα που διεξήγαγαν οι Γιατροί του Κόσμου σε 14.000 γυναίκες.
Όπως καταγγέλλουν στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα οι Γιατροί του Κόσμου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας «λαμβάνουν μέτρια ή καθόλου ιατρική φροντίδα για τα περισσότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν» ενώ διευκρινίζουν ότι «μόνο οι μισές έγκυες γυναίκες έχουν πρόσβαση σε είδη μητρικής φροντίδας».
Το Reuters σε σχετικό του δημοσίευμα υπογραμμίζει πως στην Ελλάδα συναθροίζονται περίπου 60.000 μετανάστες και πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ζουν κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες σε υπερπλήρεις, ως επί το πλείστον, καταυλισμούς.
Η έρευνα των Γιατρών του Κόσμου συμπέρανε ότι λιγότερο από το 47% των εγκύων είχε πρόσβαση στην προγεννητική φροντίδα, προτού παρέμβει ο οργανισμός, ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου το 72% των προβλημάτων υγείας των γυναικών δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε ή δεν αντιμετωπίστηκε καθόλου.
«Η κάθε μητέρα αξίζει μια καλή φροντίδα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένες να ζουν δεν θα πρέπει να επηρεάσει αυτό το βασικό τους δικαίωμα», επεσήμανε ο Νικήτας Κανάκης, επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα.
________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου