..........................................................* Κοινωνία.gr - ιδέες * σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

.................................................. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΑ: ΥΠΟΤΑΓΗ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Απ' όλες τις αμφισβητήσεις η πιο γλυκιά, είναι αυτή που αδύνατοι σηκώνουν κεφάλι και αμφισβητούν τη δύναμη των ισχυρών. Bretolt Brecht


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Μέρκελ...

MERKELRAUS_304562523
Το σύνολο των ξένων ΜΜΕ καλύπτουν εκτενέστατα με ζωντανές μεταδόσεις και ανταποκρίσεις την επίσκεψη εξπρές της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα, σχολιάζοντας τόσο τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, τα επεισόδια όσο και τα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση της κ. Μέρκελ να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Με ζωντανή κάλυψη των διαδηλώσεων και των εξελίξεων στο κέντρο της Αθήνας καλύπτει η DailyTelegraph, η Guardian, η ισπανική El Pais, όπως και αρκετά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

“Η Γερμανίδα καγκελάριος προσγειώθηκε στην Αθήνα φορώντας σακάκι στο χρώμα του lime- το ίδιο με εκείνο που φόρεσε στη νίκη της Γερμανίας επί της Ελλάδας στο Euro 2012- χαμογελώντας πλατιά στον οικοδεσπότη της, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που την υποδέχτηκε στο κόκκινο χαλί. Αλλά πριν η αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ αφήσει ακόμη το αεροδρόμιο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονταν σε κεντρικές πλατείες για να καταγγείλουν τη γυναίκα που περισσότερο ταυτίζεται με τα μέτρα λιτότητας που φταίνε για τα επίπεδα ρεκόρ της φτώχειας και της ανεργίας”, γράφει με δόση σαρκασμού η βρετανική Guardian.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters γράφει ότι η πιο ισχυρή ηγέτης της Ευρώπης μπορεί να περιμένει εχθρική υποδοχή από ένα λαό βουτηγμένο στην ύφεση. Μάλιστα σημειώνει ότι μεγάλο μέρος του λαού θεωρεί ότι για τη λιτότητα φταίει η αλαζονική Γερμανία σαν αντίτιμο των έκτακτων δανείων προς την Ελλάδα. Επίσης σχολιάζει το γεγονός ότι η αστυνομία έχει απαγορεύσει τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της άφιξης της γερμανίδας καγκελάριου.

Οι New YorkTimes γράφουν ότι“η Μέρκελ απλώνει χέρι προς την Ελλάδα με τους Γερμανούς ψηφοφόρους στο μυαλό της” , ενώ το Aljazeera προσθέτει ότι “έχει επικριθεί στο παρελθόν από τα γερμανικά μέσα για την αποφυγή της επίσκεψης στην ελληνική πρωτεύουσα σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΕΕ Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επικεφαλή της ευρωζώνης.”

Την αποδοκιμασία του ελληνικού λαού προς την κ. Μέρκελ σχολιάζει και το CNN σε δημοσίευμά του με τίτλο “Η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα”. Το δίκτυο αναφέρει ότι “είναι ανεπιθύμητη στην Αθήνα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο ηγέτη: στα μάτια των Ελλήνων είναι η κύρια υπεύθυνη για τα δραστκά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για να επιλύσει την κρίση χρέους της. Μάλιστα, σε διαδηλώσεις και αφίσες την έχουν εμφανισει ως Ναζί”.

Το BBC τέλος σχολιάζει τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ, ενώ αναφέρεται στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Παράλληλα καλύπτει τις επιτόπιες εξελίξεις συμπεριλαμβάνοντας μαρτυρίες διαδηλωτών.

______________________________________
.Επιμέλεια: Δήμητρα Δρακάκη
http://www.theinsider.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου